Logo Studio Koolmees
Cultuurpixels

Wat is een Cultuurpixel?


Cultuurpixels is een merk dat cultuur en erfgoed in beeld brengt door middel van geweldige, kleine borduurpakketten en -patronen. De cultuur in pixels, verspreid op een creatieve manier! Help mee en start met jouw eigen Cultuurpixel. Zo verspreid je niet alleen cultureel bewustzijn, maar heb je ook een uniek aandenken aan jouw (vakantie)reis of jouw eigen woonplaats. Je vindt alle huidige Cultuurpixels in de Galerij. Hier komen natuurlijk steeds weer nieuwe pixels bij!


Welke Cultuurpixels zijn er op dit moment?


Er zijn losse patronen, digitale patronen en complete borduurpakketten op de markt. Er zijn nationale en internationale Cultuurpixels. Scroll verder voor de hele collectie.

Heb je nog een gaaf idee waarvan je denkt dat het bij mijn collectie past? Laat het me weten door hier een berichtje achter te laten!

Foto Koornbrug
Foto Burcht
Foto de Pier2
Foto Matilo
Foto Zijlpoort
Foto Vuurbaak

kleinschalig handwerk


  • Ik ontwerp alle borduurpatronen zelf. Na het tekenen van het ontwerp volgt nog een lang proces van proefborduren en de opmaak van de patroonvellen. De fysieke DIY kits worden met de hand ingepakt. 


  • Cultuurpixels staat niet alleen voor het behoud van erfgoed, maar ook van de natuur. Zo gebruikt CP zo min mogelijk plastic in de verpakkingen en zelfs helemaal geen plastic bij het verzenden. Alle kartonnen in de verpakking hebben het FSC Mixcertificaat. Dit betekent dat de houtvezels voor minstens 70% afkomstig zijn van gecertificeerde FSC bossen en wordt aangevuld met gerecycled materiaal of hout uit door FSC gecontroleerde bossen. Alle patroonvellen worden gedrukt op PaperWisepapier. PaperWise is mileuvriendelijk papier met een lagere eco footprint dan FSC, EU of recycled papier. PaperWise wordt gemaakt van landbouwafval en met 100% groene energie.


  • Wees lief voor de maker. Het is niet toegestaan om mijn patronen te kopieëren of door te verkopen als particulier.Wat klanten zeggen over Cultuurpixels:

“Really loved this product! I bought it for a Christmas present to send to my mum in England once I had completed it as she likes gifts from the Netherlands. I completed it within a week because I enjoyed it so much and the pattern is easy to follow. Plus, the packaging was personalised with a little message inside. Such a good idea for a business, I shall be buying more in the future.”


Rachael

“Ik heb deze kit besteld als eerste kennismaking met borduren en dat is me heel goed bevallen! De instructies zijn duidelijk en het pakketje word heel mooi ingepakt. Ik zou er zeker nog eens bestellen!”


Sanne

“Not only is this pattern beautifully designed, the kit was put together and wrapped with such care. The seller went above and beyond with customer service to ensure I received this kit in time to give it to a dear colleague. Thank you!!”


Heather

“Mijn bestelling binnen gekregen en het was een cadeautje om uit te pakken. De kits zijn mooi vormgegeven en alles wordt super duidelijk aangelegd. Een aanrader dus! :D"


Sterre

Verkooppunt worden?

Stuur mij een berichtje en ik stuur je de Cultuurpixelcatalogus toe met alle informatie!

Logo Studio Koolmees

Complete, hippe borduurpakketten

+

losse papieren patronen

Wist je dat.....?


<----

...Cultuurpixels ook naaldmagneetjes verkoopt?


Handgemaakt met het leuke grachtenpandje.Hebben!

De complete collectie:

Ook een pixel borduren?